Söndag!
Hej! 
Idag har jag jobbat några timmar på morgonen, det var mysigt. Det var lite halvkasst väder så vi spenderade förmiddagen inomhus, lagade pannkakor, byggde fort, spelade spel, lekte doktor. Ja ni vet, man hinner göra mycket på bara fem timmar!
Det blev finare väder på eftermiddagen, så efter jag skypeat med halva Sverige så åkte jag med familjen ner till stranden. Där var det dimmigt ut mot sjön men vi hade solen bakom oss. Det var härligt! 
Givetvis var det pizza som gällde, som det sig bör när man bor i USA. Ska ta tag i det där med gymkort i veckan tänkte jag, om ni börjar bli oroliga för min hälsa menar jag. Vi hängde med en trevlig familj som är bra vänner till min värdfamilj. Det är väldigt roligt att de bjuder med mig och vill att jag ska träffa deras vänner!
När jag kom hem så var det Skype med dessa favoriter som stod på schemat! Detta är alltså de svenska tjejerna jag träffade i NYC. Vi pratade ikapp alla intryck och planerade lite smått en träff! Det är svårt när alla har olika scheman att förhålla sig till, men vi ska nog få ihop något! Vi saknade dock vår Amanda såklart, men vi får ses så snart vi bara kan! 
Så min söndag har varit lugn och skön. I veckan som kommer har jag ganska mycket planerat, ska försöka ta tag i lite pappersarbete, så som att söka efter social securitynumber, bankkort, kurser jag vill gå, hitta en lokal läkare, köpa nya träningsskor så jag kan prova på gymmet. Ja, sånt där ni vet som gör att jag känner mig mer hemma här i denna stad. Snart är nog det löst också och då kommer allt kännas ännu bättre. Vill också skriva lite andra blogginlägg, med saker jag tänkt på här i USA, skillnader, tankar och ja sånt som bara kommer en liten del i varje vardagsinlägg. Men det är svårt att få tid för man har massa saker att göra hela tiden, eller så skypear man med någon eller så är man för trött för att göra nått osv, osv. Men som sagt så vill jag försöka få detta gjort i veckan! Vi får se hur det går. Nu ska jag sova och tagga 9 timmars jobb imorgon! 

Puss
Fredag&lördag!
Hej vänner! 
Nu är det lördagkväll och jag sitter äntligen hemma i min säng igen efter ett intensivt dygn! Låt mig berätta om vad jag gjorde igår och idag! 
Fredagen började med jobb och jag och tjejerna pusslade lite på morgonen, det är väldigt roligt tycker jag att mina värdbarn gillar att göra så mycket olika saker! Det är som ni märker fullt upp hela tiden men det är också kul då att man får lite variation i altiviteterna! 
Efter vi pusslat ett tag åkte vi till parken för att leka och sedan skulle vi lämna den äldsta på en playdate. När det var gjort åkte vi till en annan park och lekte där innan vi åkte hem och fixade lunch. Resten av jobbtiden lekte vi och spelade spel! 
När jag jobbat klart tog jag mitt pick och pack och gick till tågstationen, köpte ett kort så jag bara stämplar kortet och sen tog jag tåget in till downtown. Pratade i telefon men min kära syster hela resan och det var väldigt mysigt att få tid att prata ordentligt med henne! När jag väl var i downtown bytte jag till ett tåg som tar mig till oak park, där Frida bor! Hon mötte mig vid stationen och gav mig en banan och en godis, brorsan! 
Vi hängde hos henne, jag fick träffa hennes värdfamilj och vi käkade tacos. De var mycket trevliga och det var kul att äntligen få se hennes hus och allting,! När vi avslutat middagen begav vi oss till high school där det var football som gällde! Frida är ju granne med en amerikansk tjej som drog med oss dit och det var bara helt fantastiskt! Precis som på film, jag överdriver inte ens. Folk överallt, cheerleaders, en stor orkester, överdrivet mycket spelare, woaaah det va bara galet. Så kul att få uppleva detta, men jag skrattade bara mest hela tiden för det var så himla sjukt. Efter matchen drog vi och köpte mycket god frozen yoghurt! 
Vi åkte sedan hem till henne, låg i bilen och pratade rätt så jättelänge (det äger att kunna ventilera alla tankar man har med henne) och ja men vi bara skrattade åt det faktum att vi upplever detta äventyr tillsammans. Vem hade kunnat ana? Det är seriöst bättre än vad vågat hoppats på! Hur som, på bilden ser ni de legendariska pannkakor vi åt till frukost. Helt fantastiska var dem!!!
Men tyvärr kändes det såhär efteråt. Fy bubblan va mätta vi blev! Illamåendet höll i i typ två timmar efteråt. Men det var såååå gott! Vi slappade lite hemma hos Frida efter dessa gudomliga pannkakor, men sedan tåg vi tåget downtown. 
Där fick jag äntligen vandra runt i min nya stad! Det var en fin känsla. Vädret var lite halvkasst men det gjorde inget då vårt syfte med trippen ändå var att shoppa! 
Så vi shoppade och hade oss i några timmar, det var riktigt roligt! Här kommer jag definitivt trivas! Hittade inte jättemycket, men ja lite smått och gått fick följa med hem. Det är faktiskt lite svårt att släppa på spärrarna efter att varit stenhård och inte låtit sig själv köpa några kläder på jättelänge (hemma i Sverige kändes det ovärt att handla när jag ändå skulle hit). Jag har inte fått min första lön än men när jag fått det kommer jag troligtvis börja shoppa lite mer. Det är ju trots allt en hel del saker jag behöver! 
Våra vägar skiljdes sedan åt och jag tog tåget hem till mig igen. Sen gick jag från stationen hela vägen hem utan att behöva Google maps eller någonting! Jag tävlade med mig själv att säga namnet på gatan som var framför mig och jag hade rätt varje gång! Jag börjar fatta mer och mer, det är ändå rätt smart det här med rutnät alltså! Har även kört rätt med bilen nu det sista, det känns himla bra. Så mer promenader och turer ut med bilen och snart kommer jag hitta här utan några problem. Min helg har so far varit riktigt bra alltså som ni förstår! Det har känts lite konstigt att ha helt ledig tid och göra någonting utan familjen, för innan dess har jag ju spenderat all min tid med familjen, antingen jobbandes eller bara att vi umgåtts. Men nu fick jag bara vara jag lite och det var spännande! Det ägde också för jag hade tid att lyssna på svensk musik på tåget, som jag saknat det! 

Imorgon jobbar jag 7-12 och sen ska jag Skypea lite med folk hemifrån och sen ska jag troligtvis träffa Mathilda! Vill också försöka få till en promenad i området, har inte hunnit gå omkring här så mycket än. Tänker att jag ska försöka göra det i veckan nu på kvällarna, i väntan på att jag ska lösa ett gymkort! Det kan även va bra som sagt att gå omkring här för att fatta hur allt hänger ihop. När man inte har någon tid att passa kan det va kul att gå runt och låta sig själv gå vilse, så man lär sig att hitta hem. 

Puss 
Torsdag
Hej!!! Idag har jag varit en vecka hos värdfamiljen, tiden går fort när man har roligt. Jag jobbade som sagt bara två timmar idag, men vi hann med både parkbesök, pussel, spel och läsning. 
Det var en skön dag på jobbet, utan tvekan! Vi hade roligt men det var också gött att sluta redan kl 12. Jag skypeade lite med pappa och sen åkte jag till Glenveiw för att hämta upp Mathilda! Vi åkte sedan till en stor shoppinggalleria och där vi åt lunch och sedan tittade vi lite runt om där. Det var nice, bara 10 min från mitt hem typ så där kan man ju hänga lite under året.
Sen åkte vi och handlade lite picknick-mat och åkte till stranden. Mathilda har aldrig varit där så jag tyckte det var på tiden hon fick se det fina jag bor precis intill. Vi satt och pratade i några timmar, åt vår mat och bara hade det riktigt gött. 
Det var kul att det göra något utanför huset, själv, utan familjen liksom. Så det var också första gången jag körde bil ensam här i USA och det gick såklart bra det också. Såg typ tre polisbilar på hemvägen när jag lämnat av Mathilda, det var lite småscary. Jag som blir nervös bara jag ser en polisbil hemma i Sverige, blev såklart lite nojig även här. Men det var ingen fara, blev inte stoppad eller något sådant så det var lugnt. 

Nu ska jag sova, imorgon ska jag jobba till 2, sen är det häng hos Frida och i downtown som gäller i helgen! Är så himla taggad och det känns kul att börja göra lite saker på egen hand, att så smått börja skaffa sig ett socialt liv. Very exciting! 
Puss