årsresumé september
September var en bra månad! Här kommer lite guldkorn. 


Skolan hade satt igång på riktigt, tyckte bra om det ändå. Var sjuk där i början av september också och var livrädd för att upprepa min höst i tvåan, men som tur var så slapp jag det och blev frisk ganska snabbt! 

Vi var iväg och firade att mormor fyllt 75 år! Det var en så mysig dag, gillar min släkt så himla mycket. 

I skolan var jag med mina favoriter mest hela tiden, och här ser ni en trött och söt lenny. 

Jag åkte på församlingsläger med korskyrkan som jag bara älskade. Verkligen en helt fantastisk helg. Var så lycklig! Lärde känna massa människor, bland annat denna fina och underbara! Detta lägret byggde upp mig så mycket och var en himla bra grund inför hösten. Så mycket bra hände denna helg. Verkligen ett bra beslut att jag åkte med, så tacksam för det! 

Var på en liten mysig promenad med min syster upp till sjön. Fint! 

och pim var med, såklart! 
Sen var jag nere i Malmö med Frida, Mika och Amanda! Vi var nämligen på bröllopsfest för dessa två. Så himla fantastiska! Riktigt fint att få vara där, dem betyder mycket och det var en himla fin kväll. Så mysigt att få vara med och fira deras kärlek! 
 
Annars var jag på bokmässan med pappa, övningskörde en himla massa, hjälpte Pontus och Amanda att flytta och jag skojar ej deras nya lägenhet är så himla fin! Det var mitt september. Också det en bra månad, var glad mest hela tiden. 
 
PUSS
det stora au-pair inlägget!
Ok, nu är det dags för mig att prata om mina planer på att åka iväg som au-pair. Jag har drömt om det så länge, redan i sexan-sjuan började jag tänka på det. Ni vet när man drömt om något så länge så blir det overkligt tillslut, men nu helt plötsligt inser jag att jag är mitt uppe i processen. I höstas bestämde jag mig för att jag skulle fokusera på mitt körkort och ta det, sen börja fokusera på au-pair grejen. När körkortet var taget insåg jag att det är dags att börja göra saker på riktigt för att uppfylla min dröm.
 
 
Det är så nära nu, jag kan nästan se det. Så, vad har jag gjort? Jo jag har varit på informationsmöte, skickat in första ansökan, varit på intervju med sts, skickat efter/samlat in massa viktiga handlingar och skickat in dem. I förra veckan fick jag ett mail att jag var antagen! Den glädjen. Det är sjukt, nu händer det liksom. Så då började jag med min profil på riktigt, alltså det som min blivande värdfamilj kommer se om mig. Den görs online och det är 11 steg med mycket frågor på varje steg, det tar sin tid, tro mig. Idag fick jag ett riktigt flow och har fyllt i någonting på alla steg, det känns så himla grymt.
 
Nu ska jag bara finslipa allt jag skrivit, göra en au pair-video och sedan är jag redo att be sts kolla på min profil. När de väl kollar på den kommer de förmodligen hitta en himla massa saker som jag borde ändra på, skriva om, ta bort eller lägga till. Förhoppningsvis blir det inte för mycket jobb. Sedan väntar jag också på mina sista viktiga handlingar, jag har beställt ett nytt pass, skickat efter utdrag ur polisregistret och bokat hälsokontroll. När alla detta handlingar är klara och när sts godkänt min profil så kommer allting börja på riktigt.
 
Det är då familjer kommer kunna se min profil och kontakta mig och de är intresserade av att ha mig som sin au pair. Åh, jag blir pirrig bara jag tänker på det. Det är så himla overkligt, men om allt går som det ska så kommer jag förhoppningsvis ha kontakt med olika värdfamiljer redan inom en månad. SÅ HIMLA GALET! Då kan jag verkligen på riktigt börja fantisera och föreställa mig hur mitt år kommer bli. Men nu ska jag alltså fokusera på att fixa en bra au pair film och få in alla viktiga handlingar så att ansökan kan bli komplett. Sedan, när jag börjar få kontakt med familjerna så återkommer jag. Då börjar det roliga, nu ska jag kämpa med det sista här ett tag framöver! 
 
Det är konstigt, för jag är ju liksom helt uppe i detta nu. Jag är ju mitt i processen. Jag har betalat in en del pengar, jag har blivit antagen, varje dag tänker jag på det, oroar mig över småsaker men taggar samtidigt så himla mycket. Jag GÖR det nu. Resan har börjat, nu händer det grejer. Jag har svårt att förstå det, liksom att det faktiskt är dags snart för mig att på riktigt få leva ut min dröm. Jag tänker så himla mycket på detta, tänk om jag inte får en bra familj, eller om jag inte ens får någon familj! Tänk om jag inte kommer trivas? Tänk om detta verkligen inte passar mig? Tänk om jag inte har råd? Så himla mycket "tänk om" i min hjärna just nu.
 
Och ibland undrar jag varför i hela friden jag väljer att lämna allting här, som är så himla fint ändå. Alla mina vänner, min släkt och min familj. Men då tänker jag såhär: det finns kvar när jag kommer tillbaka, och de som inte finns kvar kanske inte var så värdefulla som jag trodde. Dessutom MÅSTE jag prova, jag är skyldig mig själv det, liksom har jag längtat så här himla länge efter detta så måste jag våga testa nu när jag faktiskt har chansen. Jag kan inte balla ut nu liksom. Det är klart det är läskigt, men det är ju också det som är grejen. Så detta är galet, men samtidigt så himla fantastiskt. Jag ser fram emot att dela denna resa med er, mina kära vänner. 
 
PUSS 
my lovely helg!
Hej friendzz.
 I onsdagskväll hängde jag i kyrkan efter handbollen, för det var nämligen sportlovsövernattning där. Jag sov inte över utan åkte hem, men var tillbaka på förmiddagen på torsdagen då det var bibelstudium. Det var så bra, sedan var det andakt på kvällen som jag också var på. Så himla fantastiskt mysigt. I fredags var det bibelstudie på förmiddagen och sen gick vi ut och käkade, fett bra avslut på så himla fina dagar med vännerna i kyrkan.
I torsdags under dagen hängde jag med MikaG, vi åt thaibuffé och gick på långpromenad. Det var så mysigt att hänga med henne, min fina! Sen på kvällen var jag barnvakt innan jag åkte in till kyrkan igen. Bra dagar, minst sagt. 

Igårkväll var jag på krogen för första gången. Jag började kvällen i Bollebygd med lite häng med mina fina där, sen tog jag bilen in till stan (hade givetvis mina friendz med mig) och köade superlänge för att komma in på grand. Där spelade Björn Rosenström och det var en sjuk kväll. Så mycket folk, helt galet. Alltså är min första utgång avklarad och det var väl inget att hänga i julgranen. Det var ju trevligt och mysigt att spendera tid med Tova och Frida, men jag umgås hellre på andra sätt än just genom utgångar känner jag. Det är inte riktigt min grej!
 

Idag hade jag planerat att göra ingenting för igår somnade jag inte förrän fyra, men istället gick jag en mil, städjobbade och skrev en massa på min ansökan som au pair under dagen. Herregud vad effektiv jag varit idag! 

Jag la mig i ett bad när jag kom hem efter städet och promenaden, det var fantastiskt skönt. Sen har jag spenderat kvällen med mika och pappa och kollat tv och bara myst. Finfint må jag säga. En lugn och skön lördag, precis vad jag behövde.