Mer DC i december!
Okej, nu fortsätter vi med DC-bilder. Det fina, fina helgen alltså. 


Vi begav oss sedan till Lincoln Memorial, vilket LÄTT var min favoritplats. Så himla mäktigt att vara här, ett ställe där så mycket viktigt har hänt i historien. Jag tyckte det var riktigt häftigt! 

Så det blev helt enkelt mycket promenerande i staden. Det var väl egentligen en fin dag för att vara december men alltså jag hade inte min vinterjacka med mig och frös mest hela tiden. Benen var iskalla efter en hel dag ute i vinden. 

Vi pratade om au pair livet, hur våra förväntningar var/hur det blev, grejer i värdfamiljen, saker som bara au pairer förstår sig på för vi är alla i samma sits. Innan jag åkte så hade jag såklart höga förväntningar på att skaffa nya vänner under mitt år här, men jag tänkte aldrig att jag skulle bli bra vän med de jag flög hit med och var med mina första dagar i NY. Sen när jag väl träffade det här gänget blev det liksom oundvikligt, haha jag ville bara vara mer mer mer med dem. Så för mig känns det som värsta bonusen att jag fick tre fina vänner de där första dagarna. 

Det är ju ändå en lyx att ha folk att hälsa på i landet, att resa till. Vi skypear ibland, skriver i vår gruppchatt och ja men de känns som vänner jag alltid haft. Så självklara. Vår gruppkemi blev så himla bra. När vi sa hejdå i NY och "vi måste ses under året" så tvekade jag inte på att vi skulle göra det. Så sjukt bra. 

När vi var färdiga i staden så åkte vi först förbi Sofias hus och kikade lite, sen tillbaka hem till Moa, åkte och köpte mat och lagade tacooooos. YÄY! Så taggad. Känns som jag aldrig äter det nuförtiden så när jag väl gör det blir man ju glad. Det var nice att laga mat tillsammans, typical svenskt med tacos också haha. Senare på kvällen låg vi på våra madrasser och pratade i flera timmar. 

Nästa dag åkte vi till detta vattenfall. Det var rätt häftigt må jag säga! Vi hade köpt med oss lite picknick och promenerade omkring där och satte oss tillslut på några stenar och käkade. Det var fint. Ingen av oss var pepp på mer stadsluft så vi passade på att närma oss naturen istället. Vi pratade mycket om vänner hemma i Sverige och vänner man fått här, hur man lärt sig på nytt hur man gör för att skaffa vänner, hur man känner av vad för slags människa det är man har att göra med. Som au pair går man i början på många "starbucksdejter" med andra au pairer och ibland undrar man vem man har hamnat med. Då är det tack, trevligt men nej inte ses igen som gäller. Det är lite intressant för hemma i Sverige har jag aldrig känt att jag behövt "leta" efter vänner. De har blivit naturligt att man klickar med folk i skolan, kyrkan, sporten. Här får man ge sig ut och hitta de situationerna själv. 

På kvällen åkte vi till en liten mindre stad där vi åkte skridskor, så himla mysigt. Fick ju världens julkänslor plus att det kändes som att man var med i en amerikansk, romantisk film. Haha! Så det var gött, efter det gick vi och käkade middag på Vapiano och där pratar vi också GOTT! Jag och Moa delade på pizza/pasta och ja, det blir liksom aldrig fel på Vapiano. Vi satt och försökte planera våren och se om vi kunde ses igen, frågan var ju då vart och hur liksom. 

På söndagen åkte vi till ännu ett mysigt område där vi gick omkring en liten stund innan vi avslutade med lunch. Det var på ett sätt en sorglig lunch för det kändes som att vi inte var säkra på om vi skulle kunna få till det att ses igen innan alla åker hem, ja, det var mycket tid men med fyra olika scheman är det svårt att matcha in någonting. Vi planerade dock att vi skulle hänga hemma hos oss alla när vi väl var i Sverige igen och göra en liten roadtrip, så det blev jag sjukt taggad på. På bilden ovan försöker vi återskapa det första bilden tagen på oss, i NY. Det går inte så bra som ni ser. 
Men tillslut fick vi till det! YEY! Och en annan glädjande nyhet är att vi också fått till ännu en helg att hänga. Om två veckor kommer de till mig här i Chicago och vi ska bara mysa hela helgen. Jag är så sjukt taggad, det känns underbart! 
 
Nu ska jag ta mig i kragen och duscha och fixa det sista här hemma, sen kommer mattis och hämtar mig så ska vi käka lunch ihop. Jag somnade sent igår och hade svårt att sova, vaknade flera gånger under natten, jag är så ivrig på att mamma, pappa, elis och mats ska komma nu alltså! De bör vara på planet till Chicago nu, men jag fick inget livstecken under mellanlandningen så jag vet inte. Hoppas innerligt detta dock. Nu är det bara några timmar tills jag får krama dem igen. 
 
PUSS
 
Fredag och längtan
FREDAG=YÄY. Så skönt, dock började jag jobba klockan 7:30, fick lite ledig tid vid lunch, jobbade mer, är ledig igen och strax ska jag börja jobba igen för att bli klar 22:30. Då har jag jobbat färdigt för veckan. Dagen har varit bra, jag skypeade lite i förmiddags, åt lunch med Vanessa och det var lika mysigt som alltid. Det är så sjukt roligt att höra massa grejer om Tyskland, det är nästan så att jag känner att jag kommer veta mer om Tyskland än USA när jag åker här ifrån. 

Jag och finaste mami! 

Imorgon är det äntligen dags för besök och jag är så oerhört taggad. Är nervös att det ska hända något och att de inte kommer iväg som det ska, men bara jag vet att de sitter på planet från Frankfurt till Chicago så kan jag andas ut. Det är så spännande det här med besök, för nu har jag varit här i åtta och en halv månad och jag klarar mig fint här borta. Jag klarar mig bra utan min familj och mina vänner hemma i Sverige, men så fort jag vet att det närmar sig att de ska komma så längtar jag så sjukt mycket. Hade jag inte vetat att mamma och pappa skulle komma imorgon så hade det varit lungt, jag hade inte tänkt på det, men nu när jag vet att de ska komma så får jag panik av tanken på att något skulle hända och att de inte kommer. 
 

Alltså mina päron. Bäst i alla lägen! <3
 
När både Mika, Steffe, Pia och Molly skulle komma hit så var jag extremt taggad och längtade, såg så mycket fram emot att ha kul med dem, samma känslor är det nu PLUS att jag på något sätt ändå känner att jag behöver dem nu. Det är på tiden att jag får krama om dem på riktigt, vara nära, prata ansikte till ansikte, skratta och bara vara med varandra. På något sätt så är mamma och pappa speciellt såklart. Mamma och pappa är ju ändå dem jag vill prata med så fort någonting har hänt, så därför ska de bli skönt att bara få vara med dem och umgås ett tag. Är så glad över att min värdfamilj låter dem sova hos oss, så att de kan vara de första jag träffar på morgonen och dem sista jag ser innan jag går och lägger mig på kvällen. Att dessutom Mats och Elisabeth ska komma också är helt underbart, världens bästa bonus! Helst hade jag velat att de var här nu, nu, nu.
 

Jag och underbara Elis på min student!
 
Jag antar dock att kvällen lär gå ganska fort då jag jobbar, dock har jag ingenting planerat under morgondagen förrän jag ska hämta dem på flygplatsen. Kommer säkert träffa Mathilda och Sofia och hänga lite. De ska hitta på kul grejer ikväll men jag kan inte va med för att jag jobbar så det är ju lite synd. Det bästa är när vi alla jobbar samma fredag/lördag-kvällar. Fast egentligen har jag inget emot att jobba kvällar såhär, det är ganska skönt att bara vara hemma och mysa med tjejerna. Se på film och natta dem. När de har somnat så ska jag ta tag i och städa upp ordentligt på mitt rum, för de måste ju se fint ut imorgon när man får långväga besök. Förresten så sa mitt äldsta värdbarn något så sött idag vid middagen. Hon frågade mig och jag hade några rullskridskor, varpå jag sa nej, då sa hon att vi måste fixa det till sommaren till mig och mina värdföräldrar så att vi alla kan gå ut och åka rullskridskor som en familj. Det är så fint att barnen verkligen ser mig som en i familjen och inkluderar mig i allt. Hon bara sa det och sen började hon prata om något annat, det var liksom ingen stor grej, utan bara en tanke hon hade. Så söt alltså. 
 
Finns inga finare! <3
 
Aja, nu ska jag strax börja jobba igen. Ha en finfin dag/kväll/morgon beroende på vart på jorden ni befinner er. 
PUSS
Dålig dag, bra dag
Hej friendos! 
Igår hade jag en riktigt dålig dag. Det sög! Barnen var bra hela dagen men mitt humör var nere i botten av extremt oklara anledningar. Vet inte varför ens? Det var en sjukt störande dag helt enkelt, för vem pallar vara på dåligt humör? Ville gråta hela tiden men förstod inte varför. Ringde mamma och pappa, som skämtade om att de kanske inte ens skulle kunna komma pga strejken i Frankfurt (där de ska mellanlanda påväg hit) och jag sa till dem att det inte ens var läge att skämta om det igår. Haha! Wow, känslig much? 
 


Men alltså ja, jag antar att that's life. Vissa dagar känns det inget bra. Även om jag nästan aldrig har dåliga dagar här borta. Jag hade det lite oftare förr, så då var jag ju van men nu blir det nästan som en chock varenda gång. Att jag ba, jaha oj just det såhär kan man känna också. I alla fall, på kvällen hängde jag med Sofia och Mathilda och de gjorde min dag mycket bättre. Det var skönt! Idag vaknade jag dock och var på mycket bättre humör. SKÖNT! Amen liksom. Såg att mamma skrivit att strejken var över och det var ju en lättnad också. Ska sova nu en stund och sen fortsätta jobba. Ikväll är det au pair möte, vi ska bowla. Yey! Längtar så himla mycket till helgen och till mitt Sverigebesök. Ärligt, är så taggad över det. Behöver dem här nu! 
 
PUSS