Andersonville
Okej, dags för mig att berätta om gårdagen. Jag hoppade på tåget, som även Lisen och Sanna hoppade på och vi tog oss till Andersonville i Chicago! Vi gick till M Henry som är en resturang som ligger där, vi satte upp oss på kölistan och väntade sedan på en parkbänk i solen. 

Då kom även Frida dit, wiho! Vi gick in och beställde vår mat, jag tog bacon/kyckling grej med valnötspesto på surdegsbröd + en sallad till. Det var så sjukt jäkla gott. Ville aldrig sluta äta, haha. Det gjorde vi dock tillslut såklart, och började vandra huvudgatan ner i Andersonville.

Det var strålande sol och blå himmel, över 20 grader... I november!!!! Tänker fortsätta skriva det enda tills det blir kallt för ärligt jag fattar inte alls hur det är möjligt att ha det så bra. Värsta lyxen!

Vi tog bilder vid "you are beautiful" staketet, som också kan stå för ful om man inte fokuserar på helheten utan bara en liten del. 

Hittade denna asnice vägg och ville såklart ta bilder där också. 

Frida knäppte denna på mig och jag har numera en ny profilbild på facebook, jovars. 

För typ 15 år sedan började någon sätta upp sånna här stickers i Chicago för att göra någons dag, nu har det växt sig större och större. Det går att hitta lite överallt runt om i Chicago och är så mysigt!

Denna kyrkan berättade också att Jesus Saves. Nice! 

Så lite historia, Andersonville är från början ett svenskt område i Chicago, vilket kanske kan höras på namnet. Idag finns det inte mycket som visar att det är svenskt, förutom ett bageri, ett museum, en dalahäst och en svensk resturang. 

Bara att läsa svenska ord och sånt gör en så himla glad, så fika på hörni! 

Alltså vissa av kakorna är är så himla gooooda. Speciellt drömmarna, de är drömgoda, hehe!

Nu för tiden är Andersonville mer ett hippt ställe att bo på, lite coolt och nice sådär. Jag gillar känslan när man går omkring här, det finns mycket gulliga resturanger/barer osv. 

Men det är ju väldigt kul ändå att det enda är svenskt. 

Här står jag och Frida och posar med en stor dalahäst. Fett najs osv. 

Det var lite svårt att komma upp och ner från hästen, jag försökte inte ens. 

Men Sanna som älskar hästar blev ju såklart förtjust och hoppade upp. 

Godis hörni, det är svaret på att frågor. Älskar förövrigt alla väggmålningar som finns i Chicago. Bästa grejen! Efter ett par timmar där var det dags att åka hem för jag skulle jobba på kvällen. Det var supermysigt, vi såg på tv och jag tog ett bad på lillen samtidigt som jag läste Bamse för min stora tjej. Sen läste vi och klia varandra på ryggen tills de somnade. Mina bästa ungar alltså. 
 
PUSS
 
Emma

Vad häftigt med svenskt cafe i Chicago!

Amanda Jona [SPONTAN]

Såg verkligen underbart ut, så härliga bilder :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress