Trick or treat
Igår var en alldeles speciell dag här i USA! Det var ju nämligen Halloween och det firades såklart ordentligt. Vårt firande började med en parad på skolan, det var så roligt att se alla kostymer. När den var över gick jag och lillen hem, vi bakade äppelpaj. 

Det är inte varje dag jag får baka paj med wonderwomen! Vi fick lite experthjälp från Amanda via skype också, och min lilltjej lekte hide&seek med henne via skärmen. Mysiga! 

Det var bara halvdag i skolan, så vid lunchtid gick vi för att plocka upp stortjejen, vi passade på att ha en picnic lunch ihop med Lara och hennes värdbarn på skolgården. Mycket mysigt, som tyvärr akut toalettbesök satte stopp för och vi var tvugna att gå hem. 

Vi bytte om, käkade äppelpaj och gjorde oss redo för halloweenfirande, vi började redan på eftermiddagen med första partyt, där var det charlie browns halloween på storskärm, plus lite lek och foto i trädgården. Träffade lite saknade "mammor", alltså mitt mammagäng som jag träffade varje dag förra året, men som nu har dropoff på andra ställen. Alltid lika roligt att prata med dem! Vi var tvugna att sticka dock efter ca en timma till nästa stopp, ett annat halloween party/öppet hus, det var supermysigt! Dessutom hade de tacobuffé. Bra grej! 

Efter en liten stund inne på partyt ville såklart barnen ut och göra trick or treat, eller bus eller godis som det heter på svenska. Inte för att barnen hade några bus, men fick dock höra roliga historier från barnens morfar om hur det var på hans tid. Då var det riktiga bus, kan jag meddela (göra punka på bildäcken osv!). Här är allting så förberett för barnen, de som inte är hemma lämnar en stor skål med godis utanför sitt hus, de andra öppnar dörren i full kostym och så har man en liten pratstund innan man går vidare. Ett så himla mysigt sätt att få kontakt med sina grannar! 
Det var världens bästa dag för halloween igår, inte för kallt, ingen regn eller snö som det varit tidigare år, det gjorde att det var sjukt mycket folk ute på trick or treat, överallt såg man utklädda barn. Vi gick omkring upp och ner på gatorna, vi sa hej till grannar och träffade vänner lite överallt. Väldigt mysigt! Vi avslutade det hela med ännu ett party mitt över gatan, där min nya au pair vän Lea bor, som jag träffade första gången förra veckan. Vi satt och prata i typ en timma, hon är himla härlig! Det var också mycket snack med andra mammor/vänner, alla är så himla fina och snälla. Är så glad att jag lärt känna dem alla här och det är verkligen mer människor än bara min värdfamilj som jag kommer sakna när jag lämnar landet. I alla fall, det var en himla fin dag igår. Älskade det!
 
PUSS
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress