Busy tuesday
Tisdagen är kommen och överspelad. Har haft en fin dag, med mycket going on. 


Bilden är ett litet ljug för den är från igår, men såhär fint är det i alla fall utanför mitt hus numera. På vissa ställen i Wilmette så går träden all in och byter färg, det gillar jag. Vi har det kallt nu också, runt 5 grader på morgonen. Så mysigt, äntligen!

Idag på lunch träffade jag Nellie - yey! Vi åt på vårt vanliga thai ställe och jag provade något nyss som var jättegott! Det var lika mysigt som vanligt att ses, vi har alltid så himla mycket att prata om och tiden räcker aldrig till. Hon är så bra och jag är superglad att jag har henne här! 

På eftermiddagen jobbade jag, på vägen hem från skolan skulle min äldsta hjula men råkar smälla ihop med sin kompis, det slutade med gråt och näsblod, överallt näsblod! Stackarn var så ledsen, och lillsyrran blev helt uppskrämd. Tack och lov gick vi med några vänner och de hade papper i sin bil alldeles intill, så vi stod där och lugnade ner ungarna och torkade blod. Det gick över rätt fort, men amerikanare är ju så nojiga och massa mammor gick förbi och "ojade" sig. Jag insåg efter det hur lugn jag är, haha. Visst det var bara lite blod, men det var faktiskt mycket blod och jag var betydligt lugnare än den andra mamman. Jag bara torkade blod och peppade min tjej och sa hur duktig hon var, kramade henne och lugnade samtidigt ner lillsyrran. Blev inte ens liten stressad, det är ju en bra egenskap att ha tänker jag. När vi kom hem och skulle tvätta bort allt torkad blod så gick det inte bort från ena sidan och vi insåg ganska snabbt att det var röda märken/sår på halva sidan i hennes ansikte, speciellt uppe vid ena ögat. Man hade lätt kunnat tro att någon slagit henne, tur att jag hade vittnen på att hon var klumpig och hade otur, så ingen tror något dumt. På bilden ser ni tomtar, och det gör ni för att....

Jag idag var på World Market när jag hade lite ledig tid i eftermiddags! Där var dem redan i full gång med julpynt. Hittade inte mycket svenskt, men fick med mig lite godsaker hem. + att jag var på Marshalls och hittade ett par svarta brallor och nya trosor (äntligen). Var där med Anna och vi hann prata ikapp oss lite medan vi gick och kikade på allt konstigt som finns i affärerna. 

Nu på kvällen har jag jobbat igen, jag fick ta hand om nattningen då min värdmamma hade möte och min värdpappa är iväg på jobbresa. Jag och barnen låg och såg på ett barnprogram ihop som handlade om den mexikanska högtiden där de hedrar och minns de som är döda. Fällde en liten tår i smyg när två barn hade förlorat sina föräldrar (det var ju inte vinklat sorgligt eller nått, det var ju ett barnprogram, men ändå!). Sen läste jag pippi för tjejerna och tillslut somnade dem typ en minut efter att jag pussat dem godnatt och lämnat rummet. 
 
PUSS
 
Fröken Rödlök

Jag har många gånger funderat på att jobba på det sättet som du gör, men tror inte jag hade klarat det. Dels pga språket och dels för att det hade vart långt hemifrån, men gud vad mysigt det verkar. Även om det många gånger är en pärs förstår jag!
Har du vart borta länge? Nu är jag jättenyfiken så jag lägger gärna till din blogg på bloglovin för att inte missa fortsättningen :D

Psst ... Jag raggar lite röster för att vinna Månadens blogg hos Sofia - vore glad om du ville rösta!
Gör du det, tackar jag genom att länka dig i min blogg oavsett om jag vinner eller ej men glöm då inte att lämna en kommentar så jag vet det :) Sorry för detta sättet att ragga på! =) http://sofiawerlin.se/2016/october/manadens-blogg-rostning-2.html
Tack!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress