Weekendcourse at Roosevelt
Hej godingar! Nu är det måndag igen och jag är tillbaka från min weekendcourse nere i Chicago. Det har varit en sjukt intensiv men rolig helg!


I fredags stressade jag runt som attan och fixade allting, hann bli färdig och åka in i tid och var (tro det eller ej) faktiskt där före Frida, så jag väntade på henne och inte tvärtom. Vi gick till Roosevelt och checkade in, sedan blev vi separerade in i olika klassrum. Jag hamnade jämte en dansk tjej som heter Nanna, som visade sig vara den nya au pairen i Sofias familj. Råkade också springa på en svensk hemifrån Borås som jag känner, helt oväntat! Det var roligt att catcha up lite under helgen. 

Vi hade lite lektioner inne i skolan, det hanlade om allt möjligt: hemlängtan, kulturkrock, politik, konflikthantering, osv. Allting var så intressant! Vi gjorde några "lära-känna-varandra-lekar" och spelade lite spel, såg även på film en dag. Det var mycket roligare än vad jag hade väntat mig, jag hade ju också turen att hamna i Nannas grupp (vi var indelade i typ sex grupper) så jag hängde med henne hela helgen och hon är totalt störtskön! 

Vi åkte också lite gul skolbuss, då har man bockat av det från listan. Lol, nej det var verkligen inget särskilt. Kan inte fatta dock att det inte finns bälten på alla bussar?!?!? Vi åkte liksom mitt i city? Stackars barn som åker dagligen. 

Ena dagen åkte vi till Chicago Food Depository. Där volentärade vi och hjälpte till att packa mat och sånt. Det var också oväntat roligt, jag, Nanna och en tjeckisk tjej försökte lära varandra räkna på allas språk (vi skulle lägga i sju skopor i varje påse) och så försökte vi även med lite uttryck. Har blivit bättre på danska, även om Nanna skrattar åt mig. Vet dessutom att Ahoj är hej på tjeckiska = nöjd med min insats. 

På fredagskvällen sov jag hos Frida, på lördagen skulle vi sova hos Lisa men det blev ändrade planer och jag åkte hem istället. Var skönt att jag hade sällskap på tåget både fram och tillbaka. Cubs vann en viktig match i lördags och är nu i wolrd series, vilket är final typ. De har inte varit de på 71 år tror jag så heja heja och det är över 100 år sedan sen de vann hela skiten så det vore väl kul om de gjorde det. Dock spelar de mot Indians, vilket är Cleveland, OH lag och de hejar ju min värdpappa på så man blir ju lite påverkad. För mig spelar det ingen roll vem som vinner, jag bryr mig inte ens om baseboll men det är ju såklart kul om folk runt om mig blir glada. 

I igår i skolan så var vi för det mesta ute, vi var i Greektown på ett museum och käkade sedan gyros. Det var väl inget särskilt, men det var ändå ett ganska mysigt område. 

Vi hade lite fritid att promenera omkring och kika på grejer samt prata om värdfamiljer, det va nice. 

Nanna käkar gyros. Det var bara att äta, för vi skulle inte få mer mat på resten av dagen. 

Efter Greektown åkte vi till Chinatown och kikade runt där lite. Har ju redan varit där en gång och det är okej, men inget som jag älskar direkt. Har inte riktigt något intresse i deras kultur har jag insett.Vi gick i alla fall på tour och det var helt okej, sen åkte vi tillbaka till campus och hade en sista lektion. 

Såg denna fina väggmålning precis tvärs över gatan från skolan. 

"Ingenting spelar någon roll, förutom du, jag....och godis, utsökt godis" tycker Nanna och kryper ihop som en hund. 

Efter skolan mötte vi Anna och begav oss upp till stationen för att ta tåget hem. Hann käka lite middag och sen hoppade vi på tåget. 
Så ja, det har varit en himla fin och bra helg, även om jag knappt fick hänga någonting med Frida. Sånt är livet. Nu ska jag ta tag i livet och packa upp och duscha och bli fräsch för veckan. 

PUSS
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress