Ikea with friends
Hej allihopa! Tisdag idag och jag har haft en så himla fin dag, vilket kändes skönt efter att jag var lite nere igårkväll. 


Nu har det blivit höst ute, AMEN för det. Det är kyla i luften och man kan andas friska andetag. Jag njuter som bara den. Det var alldeles soligt ute när jag steg utanför dörren imorses. 

Jag var glad, för jag skulle nämligen åka till Ikea med Matilda och hennes två vänner från skolan i NY, Tomas och Romy. Det var ren och skär lycka när vi kom fram och såg varuhuset. 

Såklart högg vi in med en gång på köttbullarna, det var ju inte gudomligt gott men det var ju ändå köttbullar liksom. Dessutom är ju lingon så himla gott. 

Det var Matilda och Tomas första besök på ikea sen de flyttat hit och de var så excited när de såg att allting såg nästan likadant ut som hemma. 

När vi käkat färdig gick vi in i själva varuhuset och kikade, Matilda var störtskön och läste varenda skylt på svenska som hon såg, dessutom försökte hon sig på att översätta för Romy, som är från Tyskland. 

Vi var inga storshoppare, Matilda blev kär i denna gris men fick efter många om och men lägga tillbaka den. Jag köpte en skärbräda, en ny pall till barnen då deras gamla gått sönder, samt lite godis. Fanns inte marabou chokladkakor tyvärr, utan bara i små rullar så jag var lite ledsen men det var väl lika bra det. En så himla lyckad dagstrip, jag hade jätteroligt och var på bra humör resten av dagen. 
 
PUSS
 
Au pair meeting
Idag hade jag ju mitt au pair möte, vi skulle spela minigolf. Det är en träff med alla andra au pairer här i området som åkte hit med samma organisation som jag! Vi ses en gång i månaden och gör olika saker varje gång. De flesta jag hänger med nu för tiden är ju här med culture care så det var roligt att träffa lite folk från min organisation. Fick säga hej och catcha up med några au pairer som jag träffade under mitt första år, så det var kul att se hur de har det nu. Så himla härligt var det, för träffade dessutom många nya, sköna tjejer. 


Jag och Sanna är ju enda svenskarna här (med vår organisation, alltså i vår grupp) men idag träffade vi Asta från Island så nu har vi ännu en skandinav, kan behövas bland alla tyskar... Nej men det var skitroligt att träffa Asta, vi pratade mycket om Island och Sverige och ja, det var nice. 

Sen träffade jag Gina också, som är vän med både Lara och Sanna. Det var kul, för har hittills bara hört om henne så det var på tiden att vi träffades. Både Lara och Gina är från Tyskland. Vi alla tränar på samma gym så vi tänkte försöka träna allihopa tillsammans = yey! Bra tjejer båda två. 

Efter mötet åkte vi ett stort gäng till Old Orchad för att käka middag ihop, fick även sällskap av Anna och Alexandra, så det var nice! Det är alltid lite speciellt när man är en stor grupp och alla inte känner varandra sen innan, men det var ärligt talat bara mysigt och faktiskt en riktigt rolig middag. 

Vi käkade på EPIC-burger, vet inte om det var så epic men det var helt okej i alla fall. Gillade tyvärr inte pommesen, så det var ju himla synd. Men en bra kväll i alla fall, nu har jag precis pratat i telefon med Frida i över en timma, så snart ska jag ta lite NYquil och försöka sova bort det sista av min förkyldning. Min helg har varit helt perfekt, trots att jag inte mått på topp så har jag ändå lyckats göra lite saker och träffa massa sköna människor! 
 
PUSS
 
weekend w anna
Nu är det redan söndagsmorgon och helgen är nästan slut, den har varit lugn, bra och fin. I fredagskväll så åkte jag till target med Anna, sen satt vi i bilen och pratade i flera timmar innan vi sa hejdå. I lördags vaknade jag efter en dålig natt, kände mig fortfarande väldigt sjuk. 
 

Så för att försöka må lite bättre bestämde jag mig för att laga pannkakor. 

Så himla typsikt mig, jag älskar ju pannkakor, det vet ni ju. 

De blev lite halvlyckade, men smakade så himla gott, vilket är det viktigaste ju. 
Efter det gjorde jag typ ingenting, men skulle ganska snart jobba lite. Jag drabbades av livet största hostattack, gick ju knappt att andas. Lite jobbigt ändå. 

Jag skulle nämligen gå och lämna den här lilla krabaten på ett födelsedagskalas, alltså kära vänner, det är så sjukt mycket kalas för barnen, jämt! Jag tycker ändå jag har mycket vänner, men det är som om att dem aldrig fyller år och som att barnens vänner fyller år varje helg, året om. Förstår inte hur det går ihop? 

Efter jag lämnat lillen hade jag jobbat klart och skypeade med dessa två filurer. Alltid lika roligt att prata, om allt och inget, Saknar dem och längtar såklart tills vi kan hänga frekvent igen. 

Blev sedan upphämtad av den här lilla godingen, Anna! Vi hade en lugn myskväll planerad, då jag fortfarande inte kände mig frisk och helt enkelt inte hade så mycket energi. 

Man kan tro att det är lugnt och skönt att inte göra någonting, men jag ska meddela att det var sjukt intensivt att orka äta allting vi hade köpt. 
Tog en sked av glassen sen orkade jag inte mer, det får sparas till en annan kväll. Men det var en fin kväll i alla fall, skönt att umgås med någon utan att det behövde vara några storslagna saker planerade. Idag har jag au pair möte, så ska väl hänga här hemma tills dess
PUSS