About 2016
Hittade denna lista med frågor som jag svarade på förra året, så tänkte det kunde vara kul att göra samma igen!
 
Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? 
Undanhöll sanningen för min familj och släkt för att sedan kunna flyga hem till Sverige och överraska dem med ett litet besök. 
 
Vilka länder/städer besökte du?
Bara USA och Sverige. Har jobbat på att bocka av staterna dock och nu har jag besökt hela 20 stycken! Ska bli kul att se vad det slutar med när jag väl lämnar landet. Så ja, jag har ju faktiskt rest en del under mitt år här. Kolla i mina kategorier som heter "AU PAIR" så finns det lite blandat där. 
 
Vad var din största framgång 2016?
Hmm, det jag är mest stolt över är nog att jag valde att stanna kvar här i Chicago även om jag visste att Mathilda och Sofia skulle till andra ställen. Alla andra mina vänner här i Wilmette skulle iväg, så det var bara jag kvar. Nu har jag träffat så himla många nya fina människor och lyckats bygga upp ett annat vardagsliv som är minst lika bra och det ser jag nog som min största framgång.  
 
Bästa köp?
Förutom alla flygbiljetter och resturangbesök så skulle jag nog vilja säga min kånken. Den har varit med mig i vårt och torrt under årets gång.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina värdbarn gör mig riktigt glad, varje dag. Har såklart alltid känt så, men det är först nu mitt andra år som jag inser att min tid här så småningom kommer ta slut och därför har jag uppskattat dem ännu mer. Inte bara barnen, utan hela familjen. Alla vänner jag har, både här och hemma, är så sjukt tacksam och glad över att ha dem i mitt liv. Slutligen har såklart min familj hemma gjort mig glad under årets gång, genom samtal och sms och bilder, men också deras besök här hos mig. Är så lyckligt lottad. Kan inte önska mig en finare familj. 
 
Och ledsen?
När jag saknat vänner och familj så har jag varit ledsen. Nu för tiden är jag mest ledsen när jag tänker på att jag ska behöva lämna USA. Kan inte ens beskriva hur mycket jag kommer sakna mitt liv här och min värdfamilj.
 
Årets låtar?
Justin Bieber! Herregud, hela tiden Justin på radion.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Gladare. Garanterat. Har känt mig så extremt glad detta året, har liksom haft så mycket bra saker som hänt, saker jag har sett fram emot osv. När jag varit ledsen har det kanske varit mer intensiva, korta stunder, liksom några minuter. Men over all så har 2015 varit glädjens år för mig, lätt. Så tacksam över det! <-- detta var mitt svar på frågan förra året och jag kan bara hålla med i år. Sån himla tur!
 
Favoritserie?
Blev besatt av Carrie's diaries och SKAM. Har en känsla av att jag kanske plöjer Vampire diaries i år med tanke på hur mycket Sanna och Lisen pratar om det.
 
Bästa filmen? 
Har sett massa på bio i år! Vilken som var bäst vet jag inte, men såg Passenger nu senast med Mathilda. Se den!
 
Bästa boken du läste i år? 
Läste rätt mycket i år, yey! Bland annat DIMILY-serien, Jojo Moyes böcker, Zoellas girl online böcker.
 
Bästa matupplevelsen? 
Öh. Vet ej? Allt? Tacokvällar? Pizzafester? Thai? Hemlagad husmanskost? IKEA-köttbullar? <-- förra årets svar passar bra i år igen. 
 
Något du önskade dig och fick?
En fortsatt bra kontakt med mina vänner och familjen hemma i Sverige. + Fina vänner här i USA.
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
OMG ja herregud med tanke på att min familj är galen så hade mika, mamma, moster och mormor flugit över hit för att överraska mig lagom tills min 20 års dag!!!!! Så bara det ägde ju, men ja jag blev alltså väckt på sängen av deras skönsång, fick öppna paket från Sverige, barnen fixade frukost på sängen. Sen åkte vi också downtown, mamma bjöd med mig upp i Chicago 360 byggnaden, vi åt cheesecake till lunch, de bakade svensk gräddtårta till mig. På kvällen åkte vi alla + min värdfamilj till mitt bästa deep dish ställe (också överraskning) för att käka middag och där satt Frida med ballonger (mer överraskning), fick in min käraste prinsesstårta och vi avslutade allt med att åka till julhuset och kika. VÄRLDENS BÄSTA DAG! Tog dessutom emot en massa hälsningar och samtal från fina vänner och släkten som var kvar hemma. <3 
 
Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017? 
Det enda jag egentligen saknat då och då har ju varit Sverige och människorna där, så det vill jag ha i år! Och det kommer jag ju få också.
 
Vem saknade du?
Vänner och familj. Såklart. Och pim.
 
Nyårslöfte? 
Är ju dålig på nyårslöften. Men kanske att jag ska passa på att njuta av allt i USA innan jag åker hem och att jag ska försöka anpassa mig så bra som möjligt när jag kommer till Sveige igen.
 
Högsta önskan just nu?
Att världen ska lugna ner sig. Att krig ska sluta existera. Att kärleken och rättvisan ska segra. Att det ska bli jämställt, att vi inte ska nöja oss förräns det är slutfört. Att människor i sorg och destruktivitet ska finna ro, lugn. Att vi ska visa mer kärlek, vara gladare. Kan vi fixa det tror ni? Låt oss alla göra vår del. <-- Igen, jag var tydligen klok förra året. 
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2016?
Oroa dig inte för mycket över alla val som du har framför dig. Våga chansa, satsa på något och börja om. Det blir bra tillslut. Vårda dina vänskaper, ta hand om alla nya vänner du fått under din au pair tid, för de är de enda som egentligen fullt ut förstått dig under den är tiden. Tillåt dig själv att känna alla känslor du behöver men försök, snälla försök att inte gräva ner dig totalt i sorg när du inte längre får krama och pussa på dina finaste små barn varje dag. Acceptera att livet går vidare. Även om du just nu, i början av januari är livrädd för hur allting ska gå, så försök att inte oroa dig för mycket. Och passa på att upptäcka så mycket som möjligt, båda under tiden i USA och sen när du är tillbaka i Sverige. Du klarar det här, du är starkare än vad du tror. PUSS
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress