Idaho, Salt lake city - roadtrip #4
På söndagen vaknade vi och begav oss från Jackson, det lilla samhälle som jag gillade så. Det var vackert väder och Wyoming visade sin bästa sida när vi lämnade. 

Vårt mål för dagen var Salt Lake City men vi skulle åka via Idaho.

För att ta oss dit behövde vi åka igenom ett berg, så det var mycket slingriga upp och nedförsbackar. Nästan alla bilar vi mötte var en pick up truck av något slag, medan vi själva kämpade på som tusan med vår lilla hyrbil. Det var bara massa locals around us.  

När vi väl kom till andra sidan kändes det platt. Och tomt på saker. Men det var det ju ca överallt när man åkte omkring. USA är SÅ MYCKET mer än alla dess städer, något jag inte fattat på riktigt förens jag åkte ut på denna roadtrip. Landskapet är fantastiskt!

Det var så fint väder ute så det sög lite att sitta i bilen i flera timmar, men samtidigt så blev det ju fina bilder. I Salt Lake City var vi tvugna att byta bil då vår kära hyrbil började ge upp, så vi fick åka till flygplatsen, en liten detour. Efter många om och men fick vi en ny, större, finare och bättre bil. Det tog lite tid då en medarbetare på uthyrningsfirman tappade bort vår första bilnyckel så vi kunde inte komma åt all vår baggage. Ganska onajs, men där och då skrattade vi bara. 

Vi bestämde oss för att åka till Bonneville Salt Flats, men på vägen tog vi ett stopp här för lite käk. 
 
Sen åkte vi på denna vägen superlänge. Det ser ut som en spegelblank sjö vid sidan, men egentligen är det salt som reflekterades. Alltså inte något vatten alls, utan bara salt. Kunde inte tro det förrän vi kom fram och jag själv gick ut på "sjön" som bara var gjord av salt.

Det var SÅ häftigt! Fötterna fick dessutom en riktigt scrub. Det var en sjuk vy att blicka ut över. 

Mitt fina resgäng! <3 Det var fint att va ute på vägarna med dessa två.

Efter ett stopp och några bilder rikare så begav vi oss tillbaka, samma väg mot som förut, till Salt Lake City. 

Det såg rätt coolt ut när man så tydligt såg vart molnens skugga hamnade.

När vi checkat in på vårt hotell så gick vi ut för att kolla in downtown SLC. Det var rätt dött där, troligtvis pga att det var söndag och de flesta är mormoner i SLC så jag antar att de typ hade vilodag? Detta är något jag tänkt på i efterhand, när vi väl var där var jag bara förvånad över hur lite folk det var ute.

Dessutom var liksom ingenting öppet? Vi letade efter ett glasställe och gick runt och runt hur länge som helst i downtown och såg bara typ 3 öppna resturanger och såklart var inga affärer öppna. Det var lite fint dock att gå omkring i en stad helt själv typ, man kände sig lite speciell. 

Tillslut hittade vi ett glasställe och det var supergott. Dessutom hade de denna skylten därinne vilket jag tyckte var roligt. 

Sen gick vi tillbaka hem till hotellet igen och taggade morgondagen, vår första riktiga dag med en hike! 
 
PUSS
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress