Yellowstone, Jackson - roadtrip #3
På lördagen satte vi oss i bilen tidigt och åkte till den norra infarten in i.....

Yellowstone National Park! Det kändes så sjukt att vara där? Man har liksom hört om denna parken så mycket, av så många, under så lång tid och plötsligt var vi där. 
Det var riktigt nice att äntligen vara någonstans och liksom stanna där hela dagen, för vi hade bestämt oss för att lägga en heldag i parken men den är ju så sjukt stor så det hade krävts många dagar för att se allting. 
Vi kollade på kartan och valde en väg genom parken, stannade vid de ställen som verkade nice. 
Lol orkar inte med mitt face på denna bild men hey, det är en gruppbild so let's share it! 
Vi såg en sånhär som jag inte vet helt vad det är. Här försöker den iaf gömma sig bakom träden för att få bajsa i fred, gick inte superbra som ni ser.
Naturen var väldigt fin i Yellowstone och jag uppskattade det så mycket, speciellt efter att ha bott i Illinois där naturen inte är super flådig och det finns liksom inga berg och sånt. 
Naturen är så cool? Tänk vilken skapelse, hur varje detalj är viktig för helheten. 
Bästa, fina Fridis! Bakom oss ser ni ånga som ser ut som rök från hot springs och geysers. Fattade typ aldrig vad det var förutom att det var fett varmt vatten så det liksom kokade upp och ut ur marken på något vänster. Naturfenomen är liksom inte min grej, förstår inte hur det funkar.
Det var coolt att se alla olika färger som alla hot springs hade pga olika mineraler och bakterier på just det stället. 
I bilen på vägen dit läste vi om dödsfall i parken, de flesta var människor som hade varit dumma nog och hoppat/ramlat någon hot spring, vissa hade till och med gått out of track och försökt bada i de varma källorna. Det kan dock vara så extremt varmt i vissa av dem att kroppen liksom kokar med en gång. Dum idé att försöka bada alltså. 
Tre skötsamma tjejer som inte försökte sig på några dumheter. 
Så ja alltså som sagt, vi åkte omkring i parken och stannade lite här och där, gick upp och ner och runt lite men inte några riktiga hiker! 
Så när vi var färdiga i Yellowstone (efter att vi väntat och kollat på Old Faithful i halvdåligt väder) så åkte vi ut ur parken och in i Grand Teton National park, där fanns det typ inte så mycket att stanna och göra, men det var så fint att köra där och massor av berg och grejer så det var väldigt nice!
Vi såg bland annat en livs levande BJÖRN när vi körde på en liten scenic drive. Det var riktigt häftigt, vi alla fick "ögonkontakt" med den och det var riktigt nära oss. En väldigt häftig upplevelse att se en björn ute i naturen, i dess naturliga miljö. Var en helt annan känsla är på djurparker!
När vi var färdiga på vår björnskådning åkte vi till Jackson, det lilla bergssamhälle där vi skulle spendera natten. Sak ett på listan var att äta middag efter en dag med bara granola bars och snabba kolhydrater, så vi käkade denna goda, men dyra burgare. Den var riktigt god, men det kan också bero på att vi var väldigt hungriga och ville bara ha mat. 
Efter det åt vi glass och gick omkring lite i samhället.
Tillslut drog vi oss till hotellet med denna utsikt, där vi planerade morgondagen innan vi snabbt somnade! 

PUSS
Mount Rushmore, Devils Tower, Bozeman - roadtrip #2
Har ju tusen saker att uppdatera er om, men för att få det i någorlunda ordning ska jag försöka göra några inlägg från resan först och så kommer lite annat under tiden också! 


Efter alla timmars resande kom vi alltså fram till första målet, vilket var Mount Rushmore! DOCK var det kaosväder där, med dimma, snö och ja vinterväder typ. Detta resulterade med att vi var såhär glada.

Någon som kan hitta presidenterna inkarvade i berg?? Nej, men som ni ser så var vi faktiskt väldigt glada ändå. Det var ju dock en liten besvikelse, men jag var ändå inte superpepp på just detta stoppet så det spelade inte mig för stor roll. 

Tillslut så kom de fram litegrann, hejhej ansikterna!
Såhär fräsch var jag ändå, efter att ha åkt bil i över ett dygn och typ inte sovit alls. Är imponerad av mig själv. 
Dock så krashade jag ganska snabbt sen och napade lite, det var väldigt skönt. Filt och kudde i bil är det mysigaste någonsin! 

Ett tag så regnade det utanför fönstret också - ökade myskänslan lite till. 

Stopp 2 var Devils Tower! Vet ärligt inte mycket om detta ställe, men det var ändå lite roligt att stanna där påvägen. 

Det var som en stor klump som bara var där helt plötsligt längs vägen. Hoppas ni uppskattar denna stageade bild.

Efter en hel jäkla dag till med så sjukt många timmar i bilen så var vi framme vid vårt första hotell! Trots att vi spenderade så mycket tid i bilen så var det ändå roligt, för när vi väl tagit oss igenom de första staterna så blev det väldigt fin omgivning överallt. Älskade att köra omkring i Montana!

Vi beställde Domino's pizza, några män var hatiska mot mig på gatan, Frida och Lisa träffade två potentiella homosexuella män som bodde alldeles intill i vår typiska Amerikanska vägmotell. Är det någonstans man blir mördad i filmer så är det på liknande ställen alltså. Frida bäddade in sig såhär fint och vi sov riktigt gott den natten pga alla hade sömnbrist. Vi överlevde och vaknade dagen efter glada och lite mer utvilade. Det var dags för den första äventyrsdagen! 
 
PUSS
 
I'm home
JAG ÄR HEMMA!
Tillbaka, i Sverige, Borås, Olsfors - wihooo! Just nu är glädjen väldigt stor, det känns så himla, himla roliga och fint att vara hemma. Fick världens finaste välkomnande på landvetter av hela släkten som stod där och hurrade när jag kom gåendes med all min packning. det följdes av världens godaste brunch hemma på altanen. På kvällen var det Mika och Franks examensfest, vilket var jätteroligt. Är så stolt över dem, alltså hur grymma är dem inte??? Var så kul att få träffa massa saknade människor också. Igår fick jag änligen se M&F's nya lägenhet också och allså woaaw den är så jäkla fin. På kvällen så åkte hem till Olsfors igen och upp till Amanda för en liten myskväll med Evelina, Albin och Sebastian. Liten Olsfors-reunion, var så kul att träffa dem. Har inte träffat Albin och Sebbe sen jag vet inte när och Amanda och Eve var ju typ 2 år sen, så det var en sjukt rolig kväll och vi hade sjukt mycket att catcha up på! Vi käkade, spelade kubb och bara hängde. Barndomsvänner är en bra grej ändå! 

Idag har jag gjort lite ärenden, växlat pengar, varit på banken och lämnat pengar, handlat med mamma, börjat städa upp alla mina kläder för mitt rum är kaos, ringt lite samtal för att hoppas på jobb, burit stolar och bord från festen och bara myst. Är förövrigt helt blown away av ljuset i detta land??? Alltså det är så underbart? Man märker ju inte att det blir sent och kväll??? Det är ju superljust och fint. Jag älskar det. Så sammanfattning: det är fint att vara hemma, allting känns så bra och härligt, har massor av vänner att träffa och hänga med. Mer inlägg om att lämna USA kommer såklart, det var en extremt sad dag, men det kommer mer utförligt om det så småningom. Ville bara ge en realtids uppdatering. Nu är jag hemma hos M&F och ska sova här inatt, det ska bli mysigt! 
 
PUSS