Iowa, Minnesota, South&North Dakota - roadtrip #1
WIHO, let's get this started. Onsdagen den 17e maj tog jag tåget till Oak Park på kvällen för att möta upp med mina kompanjoner, Frida och Lisa. Vi gjorde en snabb inpackning i bilen och hängde lite på kvällen innan vi gick och la oss tidigt. På torsdagen vaknade vi typ 4? Minns inte riktigt men det var tidigt i alla fall, vi gjorde oss snabbt i ordning och satte oss i bilen för att påbörja vår resa. 


Första stoppet var Iowa City där vi stannade på deras uni för att köpa kaffe. Här var vi, som ni kan se, fortfarande mycket glada och peppade på livet. Vi var ca 3h in på vår roadtrip. 


Efter detta snabba break satte vi oss i bilen igen och siktade north. 

Till Minnesota och Minneapolis. Där skulle vi stanna och äta middag + promenera omkring lite i staden. Vi måste ha hamnat i fel område alltså för vi såg strippklubbar åt höger och vänster, det var överallt!

Vi såg i alla fall denna fina väggmålning så det var ju kul.Ingen tid att spilla, in i bilen igen bara! Nu skulle vi västerut mot North Dakota. 

Och dit lyckades vi ta oss lagom till solnedgången. Så fint att köra med solnedgången framför oss.
Har fått lite frågor om vad vi gjorde i bilen, för det mesta första dagen så bytte Frida och Lisa av varandra med körningen och den ena sov när den andra körde. Jag satt fram och var sällskap till dem båda hela tiden, så för det mesta så snackade vi bara, lyssnade på musik och hade det fint. 

Ett sista stopp på en bensinstation innan vi begav oss in i nattkörningen. Det fanns en avdelning där jag tyvärr inte fick gå in. Jobbigt det där med att vara minderårig i detta land. 
Hela natten körde vi igenom North och South Dakota. Det var så extremt mörkt, det fanns inga gatulampor och vi mötte knappt några bilar. Sammanlagt kanske vi mötte/blev omkörda av typ 10 fordon under hela natten. Det fanns heller inga hus längs vägen så det var liksom mörkt så långt ögat kunde nå. Dock var det mycket rådjur längs vägen som vi behövde hålla uppsikt över. Jag höll mig vaken hela natten för att vara sällskap, men det var så sjukt jäkla jobbigt där ett tag, jag var såååå trött - men jag lyckades! Är väldigt stolt över min insats med att va vaken i över ett dygn, trodde inte det var möjligt när man bara satt i bilen och inte aktiverade sig på något sätt. 
Vi var överlyckliga när solen gick upp och det blev dagsljus igen, man blev piggare så fort det blev ljusare. Det är sjukt hur man kan lura kroppen. Jag trodde jag skulle vara jättetrött under dagen pga att jag inte sovit under natten, men det gick faktiskt jättebra och jag kände mig inte alls så trött. Det var verkligen bara värst under natten, mörkret gör allting så mycket svårare. Men vart vi hamnade när det blev fredagmorgon får ni se i nästa uppdatering!
 
PUSS
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress