Yellowstone, Jackson - roadtrip #3
På lördagen satte vi oss i bilen tidigt och åkte till den norra infarten in i.....

Yellowstone National Park! Det kändes så sjukt att vara där? Man har liksom hört om denna parken så mycket, av så många, under så lång tid och plötsligt var vi där. 
Det var riktigt nice att äntligen vara någonstans och liksom stanna där hela dagen, för vi hade bestämt oss för att lägga en heldag i parken men den är ju så sjukt stor så det hade krävts många dagar för att se allting. 
Vi kollade på kartan och valde en väg genom parken, stannade vid de ställen som verkade nice. 
Lol orkar inte med mitt face på denna bild men hey, det är en gruppbild so let's share it! 
Vi såg en sånhär som jag inte vet helt vad det är. Här försöker den iaf gömma sig bakom träden för att få bajsa i fred, gick inte superbra som ni ser.
Naturen var väldigt fin i Yellowstone och jag uppskattade det så mycket, speciellt efter att ha bott i Illinois där naturen inte är super flådig och det finns liksom inga berg och sånt. 
Naturen är så cool? Tänk vilken skapelse, hur varje detalj är viktig för helheten. 
Bästa, fina Fridis! Bakom oss ser ni ånga som ser ut som rök från hot springs och geysers. Fattade typ aldrig vad det var förutom att det var fett varmt vatten så det liksom kokade upp och ut ur marken på något vänster. Naturfenomen är liksom inte min grej, förstår inte hur det funkar.
Det var coolt att se alla olika färger som alla hot springs hade pga olika mineraler och bakterier på just det stället. 
I bilen på vägen dit läste vi om dödsfall i parken, de flesta var människor som hade varit dumma nog och hoppat/ramlat någon hot spring, vissa hade till och med gått out of track och försökt bada i de varma källorna. Det kan dock vara så extremt varmt i vissa av dem att kroppen liksom kokar med en gång. Dum idé att försöka bada alltså. 
Tre skötsamma tjejer som inte försökte sig på några dumheter. 
Så ja alltså som sagt, vi åkte omkring i parken och stannade lite här och där, gick upp och ner och runt lite men inte några riktiga hiker! 
Så när vi var färdiga i Yellowstone (efter att vi väntat och kollat på Old Faithful i halvdåligt väder) så åkte vi ut ur parken och in i Grand Teton National park, där fanns det typ inte så mycket att stanna och göra, men det var så fint att köra där och massor av berg och grejer så det var väldigt nice!
Vi såg bland annat en livs levande BJÖRN när vi körde på en liten scenic drive. Det var riktigt häftigt, vi alla fick "ögonkontakt" med den och det var riktigt nära oss. En väldigt häftig upplevelse att se en björn ute i naturen, i dess naturliga miljö. Var en helt annan känsla är på djurparker!
När vi var färdiga på vår björnskådning åkte vi till Jackson, det lilla bergssamhälle där vi skulle spendera natten. Sak ett på listan var att äta middag efter en dag med bara granola bars och snabba kolhydrater, så vi käkade denna goda, men dyra burgare. Den var riktigt god, men det kan också bero på att vi var väldigt hungriga och ville bara ha mat. 
Efter det åt vi glass och gick omkring lite i samhället.
Tillslut drog vi oss till hotellet med denna utsikt, där vi planerade morgondagen innan vi snabbt somnade! 

PUSS
Mathilda Spjutö

det låter jättekul men jag kan inte se några bilder :((((((


Svar: buhuuuu :/

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress